display result search
منو
تفسیر آیه 18 سوره مجادله

تفسیر آیه 18 سوره مجادله

  • 1 تعداد قطعات
  • 6 دقیقه مدت قطعه
  • 188 دریافت شده
سخنرانی حجت‌ الاسلام محسن قرائتی با موضوع تفسیر سوره مجادله- آیه‌ 18

یَوْمَ یَبْعَثُهُمُ اللَّهُ جَمِیعاً فَیَحْلِفُونَ لَهُ کَمَا یَحْلِفُونَ لَکُمْ وَ یَحْسَبُونَ أَنَّهُمْ عَلَى‏ شَىْ‏ءٍ أَلَآ إِنَّهُمْ هُمُ الْکَاذِبُونَ‏

ترجمه
روزى که خداوند همگى آنان را برمى ‏انگیزد و براى خداوند سوگند یاد مى‏ کنند، همانطور که براى شما سوگند یاد مى‏کنند و مى‏ پندارند که آنان بر چیزى (استوار) هستند. بدانید که آنان همان دروغگویانند.


مسئله سوگند دروغ در قیامت، بارها در قرآن آمده است. چنانکه در سوره انعام آیه‏ 23 مى‏ خوانیم: «واللّه ربّنا ما کنا مشرکین» با سوگند مى‏ گویند که ما مشرک نبودیم.
چون سوگند به تدریج انسان را به باور مى‏ کشاند، لذا باید در برابر سوگند دروغ ایستاد و اجازه نداد که مردم آن را باور کنند. در جمله «الا انهم هم الکاذبون»، کلمات «الا، انّ، هم» همه براى پیشگیرى از باور مردم است.
از نشانه‏ هاى منافق در دنیا و آخرت دروغگویى است. در سوره منافقون مى‏ خوانیم که خداوند گواهى منافقین را درباره حقانیّت پیامبر اسلام‏ دروغ مى‏ داند. «واللّه یشهد ان المنافقین لکاذبون» و در این آیه، خداوند آنان را در قیامت هم دروغگو مى‏ داند.


پیام ها
1- اگر دروغگویى براى انسان ملکه و خُلق ثابت و همیشگى شود، حتّى در قیامت هم به دروغ سوگند مى‏ خورد. «فیحلفون له کما یحلفون لکم»
2- منافقان در دنیاى خیالى غوطه‏ور هستند. «یحسبون انهم على شى‏ء»
3- زندگى منافقان، سراسر دروغ و نادرستى است. «ألا انّهم هم الکاذبون»



منبع: پایگاه درس هایی از قرآن

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 6:29

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی