display result search
منو
خطابات قرآن به مومنین - جلسه یازدهم

خطابات قرآن به مومنین - جلسه یازدهم

  • 1 تعداد قطعات
  • 35 دقیقه مدت قطعه
  • 755 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین حسینی قمی با عنوان "خطابات قرآن به مومنین"، جلسه یازدهم، مسجد اعظم قم، سال 1398

در قرآن کریم بارها خطاب «اتقوالله» آمده است و غالباً بعد از فرمانِ به تقوا یک فرمان دیگر هم آمده است. برای نمونه در آیه اول سوره نساء، دو فرمان «اتقوالله» در یک آیه آمده است و به دلیل عظمت و اهمیت مسئله ارحام و خویشاوندان، در کنار فرمانِ تقوای خدا فرمان تقوای ارحام نیز آمده است.

در حدیثی از امام سجاد (ع) داریم که فرمودند: «با کسی که قاطعِ رحم است رفت و آمد نکنید؛ چون خداوند در سه جای قرآن او را لعنت کرده است: اول آیه 22 سوره محمد، دوم آیه 25 سوره رعد و سوم آیه 27سوره بقره. همچنین در سوره مبارکه نحل بلافاصله پس از فرمانِ به عدل و احسان، فرمانِ به صله رحم آمده است. در روایات و احادیث، موارد بسیاری وجود دارد که به صله ارحام اشاره کرده اند. صله رحم در رابطه با ارحامِ نسبی هست - مانند خواهر یا برادر.

در خصال شیخ صدوق از امام سجاد (ع) داریم که فرمودند: «دو گام محبوب ترین گام ها نزد خداوند است: یکی گام آن رزمنده ای است که در جبهه در صف رزمندگان برای پر کردن یک صف قدمی بر می دارد و دیگری قدم برداشتن به سوی کسی است که با تو قطع رحم کرده است.»

در روایت دیگر داریم که اگر لازم است به اندازه دوسال مسیری را برو ولی به پدر و مادرت نیکی کن. روایت دیگر در کافی از رسول خدا (ص) است که فرمودند: «از نشانه های دینداری این است که ولو مسیر یک سال را طی کنی ولی صله ارحام کنی.»

آیه صریح قرآن است که در اموال شما حقوق محرومان و سائلین را قرار دادیم. در رساله ها داریم که چهار دسته واجب النفقه هستند. 1. همسر 2. پدر و مادر 3. اولاد 4. حیوان خانگی. اگر در وُسع شخص هست، بعد از تأمین زندگی خود بایستی به واجب النفقه ها هم کمک کند. صله رحم واجب آن هنگامی است که اگر شخصی مشکلی دارد، مشکلش را برطرف کنیم - نه اینکه فقط خبر بگیریم.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 35:40

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی