display result search
منو
علل سختی و بلاها در زندگی دنیا - جلسه دوم

علل سختی و بلاها در زندگی دنیا - جلسه دوم

  • 1 تعداد قطعات
  • 34 دقیقه مدت قطعه
  • 852 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین اویسی با موضوع "علل سختی و بلاها در زندگی دنیا"، جلسه دوم، سال 1395

بحثمان در رابطه با شخصیت شناسی حضرت زهرا (س) و مباحث کاربردی و الگو برداری از حضرت زهرا در زندگی فعلیمان هست. یکی از اسامی حضرت زهرا (س) که مشغول بحث و بررسی این نام هستیم، نام «راضیه» است. این نام خیلی حرف دارد و خیلی هم اثر کاربردی برای ما دارد. بحث ما، رضا و راضی بودن نسبت به آنچه که خداوند برای ما مقدر کرده است می باشد.

سه عامل عمده برای سختی های ما در زندگی وجود دارد: اولین عامل، گناهان ما هست. مؤمن وقتی گناه می کند در این دنیا تنبیه می شود تا پاک شود. دومین عامل، امتحان و آزمایش است. این یک سنت الهی است که خداوند بندگانش را به آن مبتلا می کند و اتفاقا خدا کسانی که ایمان آورده اند را بیشتر امتحان می کند. قرآن می فرماید که قبل از ما هم خدا امت های پیشین را امتحان کرده است. پس این سختی ها و امتحانات سنت الهی است و مهم سربلند بیرون آمدن از آنهاست.

در بحث اینکه ابزار آزمایش الهی چیست چند نکته وجود دارد: نکته اول تکالیف شرعی است. خدا می خواهد مشخص شود ما در عبودیت تا به کجا می رسیم؛ مثلا همین نماز اول وقت و مراقبه نمازهای واجب در روایات اهل بیت (ع) تعبیر به امتحان شده است. دین فقط نماز نیست؛ اما نماز مرز بین کفر و دینداری است. امام صادق (ع) می فرماید: «شیعیان ما را زمانی که وقت نماز فرا می رسد امتحان کنید». روزه هم نوعی امتحان عبودیت است. نکته دوم حوادث طبیعی و رنج ها و درد هایی هست که برای انسان پیش می آید. از دیگر مواردی که در قرآن تعبیر به امتحان شده است حج می باشد.

یکی دیگر از بحث های ما بحث غیبت امام زمان هست که اصلا فلسفه غیبت امام زمان (عج) چیست. درست است ما در آخر الزمان هستیم اما حتی خود این آخرالزمان هم نسبی است. اصل فلسفه غیبت امام زمان را حضرات معصومین (ع) بیان کردند که یکی از اسرار الهی است و امام صادق (ع) حتی از قبل از زمان تولد امام زمان (عج) هم از موضوع غیبت خبر دادند و بعد از ظهور است که فلسفه اصلی غیبت مشخص می شود. اما بعضی از علل و فلسفه های غیبت در بعضی روایات بیان شده است. همین خود غیبت امام زمان هم نوعی امتحان الهی است. امام صادق (ع) فرمودند: «ظهور اتفاق نمی افتد، مگر بعداز یأس و ناامیدی تا خوب و بدِ شما از هم جدا شوند». در زمان غیبت، هنر این است که دیندار باشیم و دیندار بمانیم؛ فلذا کسی که در زمان غیبت متدیّن باشد، اجر هزار شهید را دارد.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 34:46

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

  • کاربر مهمان
    سلام خدا قوت به دست اندرکاران برنامه ایران صدا خیلی سخن رانی های مفید وعالیه

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی