display result search
منو
تفسیر آیه  58سوره قصص

تفسیر آیه 58سوره قصص

  • 1 تعداد قطعات
  • 3 دقیقه مدت قطعه
  • 164 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام محسن قرائتی با موضوع تفسیر سوره قصص - آیه 58

وَکَمْ أَهْلَکْنَا مِن قَرْیَةٍ بَطِرَتْ مَعِیشَتَهَا فَتِلْکَ مَسَاکِنُهُمْ لَمْ تُسْکَن مِّن بَعْدِهِمْ إِلَّا قَلِیلًا وَکُنَّا نَحْنُ الْوَارِثِینَ

ترجمه
و چه بسیار مناطقى که ما (آنها را) به خاطر طغیان در زندگى، هلاک کردیم، این خانه‏ هاى آنهاست که بعد از آنان جز اندکى (از انسان‏ها در آن) سکونت نکردند و ما وارث آنان هستیم.


کلمه‏ «بَطِر» به معناى طغیان و سرمستى بر اثر فزونى ثروت و رفاه است.
در آیه‏ قبل خواندیم که گروهى به پیامبر اکرم‏ گفتند: اگر ما به تو ایمان بیاوریم، کفّار مکّه ما را آواره خواهند کرد، و خداوند فرمود: همان قدرتى که مکّه را محل امن و رزق فراوان براى شما قرار داد، بعد از ایمان نیز مى ‏تواند نعمت‏هایش را براى شما حفظ نماید. در این آیه خداوند مى ‏فرماید: فراموش نکنید که ما بسیارى از شهرها را که سرمست از نعمت‏ها و غرق در رفاه بودند نابود کردیم، شما نیز که به خاطر حفظ رفاه و اموال خود ایمان نمى ‏آورید، با قهر الهى چه مى‏ کنید؟!
منظور از «تلک مساکنهم»، مساکن مخروبه‏ قوم عاد در منطقه احقاف (میان یمن و شام)، یا قوم ثمود در منطقه سَدوم است که مردم حجاز در مسافرت‏هاى تجارى از کنار آنها عبور مى‏ کردند و با چشم خود مى‏ دیدند.


پیام ها
1- گاه ثروت و رفاه نه تنها مایه‏ سعادت نیست که باعث غرور، طغیان و هلاکت است. «کم اهلکنا... بطرت معیشتها»
2- سرنوشت افراد و جوامع، در گرو اعمال خود آنهاست. «کم اهلکنا... بطرت معیشتها»
3- سنّت الهى، هلاکت مرفّهان بى‏ایمان است. «اهلکنا من قریة بطرت»
4- خرابه ‏ها و بقایاى تمدّن‏هاى گذشته، بهترین پندآموز نسل‏هاى بعدى است. «تلک مساکنهم» (از جمله برنامه ‏هاى تربیتى، بازدید از همین اماکن است.)
5 - مرفّهان، اموال خود را رها کرده و خواهند رفت. پس هدایت و سعادت ابدى را با رفاه زودگذر دنیوى معامله نکنیم. «نحن الوارثین»


منبع: پایگاه درس هایی از قرآن

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 3:28

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی