display result search
منو
تفسیر آیه  57سوره قصص

تفسیر آیه 57سوره قصص

  • 1 تعداد قطعات
  • 7 دقیقه مدت قطعه
  • 138 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام محسن قرائتی با موضوع تفسیر سوره قصص - آیه 57

وَقَالُواْ إِن نَّتَّبِعِ الْهُدَى‏ مَعَکَ نُتَخَطَّفْ مِنْ أَرْضِنَآ أَوَلَمْ نُمَکِّن لَّهُمْ حَرَماً آمِناً یُجْبَى‏ إِلَیْهِ ثَمَرَاتُ کُلِ‏ّ شَىْ‏ءٍ رِّزْقاً مِّن لَّدُنَّا وَلَکِنَّ أَکْثَرَهُمْ لَا یَعْلَمُونَ

ترجمه
و (کفّار مکّه) گفتند: اگر ما با (قبول برنامه ‏هاى) تو، هدایت را بپذیریم، (به زودى) از سرزمین مان آواره خواهیم شد. (بگو:) آیا ما آنان را در حرم أمنى قرار ندادیم که بهره ‏هاى هر چیزى به عنوان روزى از جانب ما به سوى آن سرازیر مى‏ شود؟ ولى بیشتر آنان نمى‏ دانند!


گروهى از مشرکان مکّه به پیامبراسلام‏ اظهار نمودند که اگر ما هدایت را به همراه تو پذیرا شویم، به سرعت از خانه و کاشانه خود رانده و آواره، و از زندگى و هستى خویش ساقط و درمانده مى‏ گردیم.
خداوند با سه پاسخ بهانه‏ آنان را ردّ مى ‏فرماید:
پاسخ اوّل که در همین آیه مورد اشاره قرار گرفته است این که؛ همان خدایى که مکّه را پایگاه أمن و محلّ جلب و سرازیر شدن روزى فراوان براى شما قرار داد، باز مى‏ تواند آن را تداوم بخشد. (در این جواب دلگرمى و بشارت است)
پاسخ دوم که در آیه‏ بعد آمده است این‏که؛ بر فرض به خاطر حفظ رفاه و منافع خود، ایمان نیاورید، قهر خدا را چه خواهید کرد؟ (در این جواب انذار و هشدار است)
پاسخ سوم که در آیه‏ 60 همین سوره مطرح شده است این که؛ مگر مال و متاع دنیا چقدر ارزش دارد که به واسطه‏ آن ایمان نمى ‏آورید بدانید آنچه در نزد خداست، بهتر و پایدارتر است. پس عدم ایمان شما هیچ وجه و توجیهى ندارد.

پیام ها
1- دین، تنها عقیده نیست، بلکه برنامه ‏هاى عملى نیز دارد. «نتّبع الهُدى معک»
2- حساسیّت دشمنان تنها نسبت به راه حقّ و مسیر الهى نیست که آنها، هم به راه حقّ و هم به رهبرى حقّ اعتراض دارند. «ان نتّبع الهُدى معک»
3- ایمان آوردن، تنها به آگاهى داشتن نیست، بلکه به جرأت هم نیاز دارد. «ان نتّبع الهُدى معک نتخطّف» (آرى، گروهى حقّانیّت اسلام را مى ‏فهمند، ولى به خاطر حفظ منافع شخصى از آن سرباز مى ‏زنند.)
4- انسان، وطن‏ دوست است. «من ارضنا»
5 - ترس از دست ‏دادن نعمت‏ها را با یاد الطاف الهى دفع کنیم. «أولم نمکّن لهم حرماً آمناً» (آرى یاد نعمت‏ها، عامل توکّل و رفع نگرانى‏هاست.)
6- بهبود، رونق و رشد اقتصادى در گرو امنیّت و آرامش اجتماعى است. «آمناً یُحبى‏ الیه ثمرات»
7- امنیّت و رزق، دو نعمت تضمین شده‏ حرم الهى (مکّه) است. «آمناً یُحبى‏ الیه ثمرات کلّ شى‏ء»
8 - برترى ایمان بر رفاه و آسایش، براى اکثر مردم پنهان است. «و لکنّ اکثرهم لا یعلمون»


منبع: پایگاه درس هایی از قرآن

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 7:46

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی