display result search
منو
احترام به مقدسات

احترام به مقدسات

  • 1 تعداد قطعات
  • 47 دقیقه مدت قطعه
  • 1921 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین عالی با موضوع "احترام به مقدسات"، 1396

یکی از خصوصیات مؤمن و از لوازم ایمان، احترام به مقدّسات است. انسان بایستی نسبت به مقدسات حریم داشته باشد؛ مقدساتی که خداوند متعال در قرآن ادبش را به ما تعلیم داده است. مقدسات چیزهایی هستند که رنگ و بوی الهی دارند و خداوند متعال جلوه و ظهور خاصی در آن ها کرده است. درست است که همه موجودات مخلوق خدا هستند و خداوند در همه آن ها جلوه کرده است، اما بعضی از امور هستند که خداوند ظهور خاص در آن ها دارد: مثل کتب الهی، انبیاء و اولیاء الهی؛ این ها اموری هستند که ارتباط خاصی با خدا برقرار کرده اند و خداوند برای آنها حریمی قرار داده است و همین طور در فقه هم برای این ها احکامی قرار داده شده است تا حرمتشان حفظ شود. از ویژگی های مؤمن حفظ حرمت مقدسات است.

در فرهنگ غرب که یک فرهنگ مادی است، بعد از رنسانس و پشت کردن به خدا و دین و مذهب، آن چیزی که محور و زندگی شان قرار گرفت سود و لذت شد. در فرهنگ سرمایه داری لیبرال، آزادی برای به دست آوردن سود، درآمد مالی و لذت های غریزی و بدنی است و دیگر جایی برای مقدسات نیست. زیرا اگر مقدسات محترم شمرده شوند، آزادی ها را قید می زنند و محدود می کنند. کتب آسمانی و تعالیم انبیاء و دین با فرهنگ لیبرال آن ها سازگار نیست. طبیعتاً مقدسات را به عنوان موهومات زیر پا می گذارند و مقدسات را وصله ناجوری برای فرهنگ سکولار می دانند. وقتی نمی توانند دین را در زندگی تحمل کنند، تقدس زدایی می کنند؛ از این جهت که دیگر بی احترامی به انبیاء را آزاد می شمارند و نقد کردن و انتقاد از انبیاء را هم آزاد می دانند. وقتی چیزی را خدا و رسول امر کرده اند، یک مؤمن نباید در مقابل ایشان اختیارداری کند – حتی اگر کسی در قلبش اعتراضی نسبت به امر ایشان دارد. بنابراین تقدس گرایی یکی از لوازم ایمان و تقدس زدایی یکی از لوازم فرهنگ مادی هست.

یکی از امور مقدس خانواده است. خانواده محبوب خداوند و از آیات الهی است. پیامبر (ص) فرمود که بنایی بالاتر از بنیان خانواده و تشکیل خانواده نزد خداوند نیست. خانواده هم محل عبادت و هم محل ریاضت است. خانه همچنین محل تربیت است و انسان در خانواده به خودشناسی و تربیت می رسد. پیامبر (ص) فرمود: «سه دسته از بانوان هستند که خداوند عذاب قبر را از آن ها بر می دارد: 1. زنانی که با فقر مردشان می سازند. 2. زنانی که مهریه خویش را می بخشند. 3. زنانی که با بدخلقی همسرشان می سازند». مهم ترین رکن برای تربیت فرزندان در خانه این است که خودمان اهل عمل باشیم. جابربن عبدالله انصاری به خدمت پیامبر (ص) رسید و عرض کرد: «خداوند متعال در آیه ی 6 سوره تحریم که می فرماید مراقب خانواده هایتان باشید که به جهنم نروند، منظور چیست؟». پیامبر (ص) فرمودند: «خودتان عامل به خیر باشید و با فرزندانتان رفیق باشید». در هر خانه ای پدر و مادر باید الگوی عملی فرزندان باشند و شاه کلید تربیت رفاقت است.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 47:34

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

  • کاربر مهمان
    عالی تر از عالی

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی