display result search
منو
لزوم تقویت پیوندهای خانوادگی

لزوم تقویت پیوندهای خانوادگی

  • 1 تعداد قطعات
  • 57 دقیقه مدت قطعه
  • 2258 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین عالی با موضوع "لزوم تقویت پیوندهای خانوادگی"، 1396

در روایات ما متعدّد وارد شده است که دوره ای قبل از ظهور امام زمان (عج) بصورت دوران حیرت و سردرگمی پیش خواهد آمد که در این دوران خیلی ها دچار گمراهی می شوند و غیر از انسان های مخلص، مردم بر دینشان ثابت نمی مانند. این دوران سردرگمی دورانی است که شیطان و جنودش با تمام قوا به مؤمنین حمله می کنند تا اینکه ارزش های اخلاقی و باورهای دینی آن ها را ایشان بگیرند. شیطان می داند که با آمدن امام زمان (عج) فلسفه وجودی او تمام می شود؛ لذا در همین دورانی که موسوم به دوره آخرالزمان است، شیطان تمام تلاشش را برای اغوای مؤمنین به کار می بندد. شیطان یک موجود تخیلی نیست، بلکه یک موجود واقعی است و بصورت خستگی ناپذیر در این عالم در حال فعالیت است. پیامبر (ص) به امیرالمؤمنین (ع) فرمود: «یا علی! به تعدادی از راه های هدایت که می دانی، شیطان هم از راه های گمراه کردن بلد است».

یکی از مهم ترین اهداف شیطان خانواده هاست. اگر در جامعه ای خانواده دچار فروپاشی شد، در آن جامعه دیگر تربیت صورت نخواهد گرفت و دیگر سرباز برای دین خدا و ولی او تربیت نخواهد شد. شیطان خانواده ها و پیوندهای خانوادگی را هدف گرفته است. پیوندهای خانوادگی - همچون پیوند بین زن و شوهر، پیوند بین فرزندان و پدر و مادر، پیوند بین اعضای خانواده و پیوند بین اعضای فامیل - اگر از بین بروند، جامعه دچار فروپاشی می شود و سقوط انسان ها آسان می شود. قرآن می فرماید که یکی از کارهای شیطان ایجاد فساد، فتنه، دشمنی، کینه و ایجاد فاصله بین انسانهاست.

در روایات داریم که در آخرالزمان طلاق زیاد می شود و فرزندان و پدر و مادر حرمت ها را نگاه نمی دارند. در آخر الزمان قطع رحم زیاد می شود. از این روایات استفاده می شود که در آخر الزمان پیوندها سست می شود. بایستی صمیمیّت بین اعضای خانواده را افزایش دهیم. خانه و خانواده یکی از مقدس ترین سنگرها و محبوب خداوند است. در فرهنگ دینی، خانه و خانواده محل عبادت است. پیامبر (ص) فرمود: «نشستن مرد با همسرش، نزد خداوند محبوب تر از اعتکاف در مسجد من است». پیامبر (ص) فرمود: «ای علی! یک ساعت خدمت در خانواده بهتر از عبادت هزار سال است». خانواده محل ریاضت و سیر و سلوک است. کدامیک ارزشمندتر است: این که در مشاجرات بین اعضای خانواده به خاطر افزایش صمیمیّت پای روی نفس بگذاریم و کوتاه بیاییم یا یک ساعت سجده کنیم؟ قرآن می فرماید: « با زنان به شایستگى رفتار کنید و اگر از آنها (به جهتى) کراهت داشتید (اظهار کراهت نکنید)، چه بسا چیزهایی که ناپسند شماست حال آن که خداوند در آن خیر فراوانى براى شما قرار داده است». چه بسا از همسری که اخلاق خوب نداشته باشد، انسان به مراتبی از قُرب خدا برسد.

متاسفانه امروزه شبکه های اجتماعی به دوری افراد دامن زده است. در جامعه امروز خانواده های متدین ناراحت هستند که در خانواده های آن ها کنار پدر و مادر رقیب تربیتی پیدا شده است. خطر اصلی شبکه ها و فضاهای مجازی این است که یک تربیت پنهان، یک اخلاق پنهان و چه بسا یک دین جدیدی به جامعه القا کند. اگر شبکه های اجتماعی همچنان مدیریت نشوند، ضررها و تهدیدهای آن ها بیشتر از منافع آن هاست. شبکه های اجتماعی ممکن است باعث کاهش عفت و حیا، کاهش غیرت، افزایش فاصله بین افراد خانواده و کاهش احترام به افراد بزرگتر همچون پدر و مادر شوند.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 57:11

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

  • کاربر مهمان
    عالی
  • کاربر مهمان
    سخنران عالی،،،🙏🙏
  • کاربر مهمان
    سلام.خدا حفظتون کنه بسیار عالی .میشه بگید چجوری میشه به دیگران فرستاد؟
  • کاربر مهمان
    عالی کاش فراگیرتربشه
  • کاربر مهمان
    عاااااالی بوووود خیلی
  • کاربر مهمان
    👏👏👏
  • کاربر مهمان
    عالی خداوند جزای خیر بده
  • کاربر مهمان
    عالی. اجرتان با امام حسین ع
  • کاربر مهمان
    بسیار خوب!!چه خوب تر اگه سخنرانی ها درمسیر جهاد تبیین آنالیز وپکیج میشد تاکاربرها برای اقوام وشبه افکنانه ارسال می‌کردند.

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی