display result search
منو
شرح دعای عرفه، جلسه دوم

شرح دعای عرفه، جلسه دوم

  • 1 تعداد قطعات
  • 26 دقیقه مدت قطعه
  • 27 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین کاظم صدیقی با موضوع «شرح دعای عرفه»، جلسه دوم، سال 1391

ایام الله دهه ی ولایت، عید بزرگ اظهار، وعید عیدالله اکبر و روز بیعت گرفتن برای امیر المومنین را به امام زمانمان و به شما عزیزان تهنیت و تبریک عرض می کنم.
در ارتباط با این ایام، من نکته ای خدمت شما از قرآن عرض می کنم: «یا أَیُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ ما أُنْزِلَ إِلَیْکَ مِنْ رَبِّکَ وَ إِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَما بَلَّغْتَ رِسالَتَهُ» اى فرستاده ما آنچه را از ناحیه پروردگار بتو نازل شده برسان و اگر نکنى (نرسانى) اصلا پیغام پروردگار را نرساندى.
اگر حتی ما روایتی در این زمینه نداشتیم، که مرحوم علامه ی امینی کتاب الغدیر را نوشته اند و حجت را واقعاً تمام کرده اند، روایاتی که در کتاب های اهل سنت مربوط به شأن نزول این آیه ی کریمه است، کفایت می کنند؛ ولی اگر ما باشیم و این آیه: «یا أَیُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ ما أُنْزِلَ إِلَیْکَ مِنْ رَبِّکَ» ای رسول ابلاغ کن آنچه را که مامور به ابلاغش هستی؛ « وَ إِنْ لَمْ تَفْعَلْ» و اگر این را ابلاغ نکنی، «فَما بَلَّغْتَ رِسالَتَهُ»، رسالت خدا را ابلاغ نکردی، این امر چه می تواند باشد که اگر پیغمبر انجام نداد، گویا هیچ کاری نکرده و رسالت الهی را به کلی کنار گذاشته است؟
فروع دین که در طول بیست و سه سال با زبان پیغمبر ابلاغ شد، چه بود که به طور رسمی ابلاغ نشده بود؟ و چه بوده که اگر ابلاغ نمی شد، همه ی دین ابلاغ نشده؟ اگر تک تک احکام اسلامی را محک بزنید، این گونه نیست که با همه ی احکام اسلامی برابری داشته باشد. اهمیت موضوع به قدری است که اگر پیغمبر صلی الله علیه و آله، آن طور که باید، آن را ابلاغ نکند، گویا نماز، روزه، حج، جهاد و هیچکدام از احکام را ابلاغ نکرده است.
در کنار این مسئله، حدیثی را از پیغمبر اکرم صل الله علیه و آله خدمتتا ن تقدیم می دارم که فرمودند: «انی لا اخاف علیکم الفقر»؛ من از فقر بر امت خودم نگران نیستم؛ تنها نگرانی من این است که: «بل اخاف علیکم سوء تدبیر»؛ من از سوء مدیریت جداً نگرانم. اگر مدیر خوب باشد و قانون و مجری خوب باشند، پاسداری از قانون واقع خواهد شد؛ اما اگر بهترین قانون به دست یک مدیر ظالم، دارای تبعیض و بی تقوا باشد، روشن است که از بهترین قانون به بدترین وجه، سو استفاده می کند.
«یَا مَنْ‏ أَیَادِیهِ‏ عِنْدِی لَا تُحْصَى یَا مَنْ نِعَمُهُ عِنْدِی لَا تُجَازَى»‏؛ ان شاءالله که دعای عرفه ی امام حسین علیه السلام را مزمزه کردید و ان شاالله که برای شما شیرین بوده است. یکی از این دو جمله را در جلسه ی گذشته توضیح دادیم؛ اما نمی توانم از آن عبور کنم: «یَا مَنْ‏ أَیَادِیهِ‏ عِنْدِی لَا تُحْصَى»؛ ای کسی که همه چیز مامور تو است.
«وَ إِنْ تَعُدُّوا نِعْمَهَ اللَّهِ لا تُحْصُوها» اگر بخواهید نعمتهاى خدا را بشمارید نتوانید شمرد. نعمت های الهی قابل احصا نیست. هر چیزی که شما می بینید، هر چیزی که می شنوید و با هر چیزی که برخورد می کنید، همگی نعمت خدا است و چون نعمت خدا هستند، ایادی خدایند. خدای متعال قدرتش در چیزی محصور نیست. خدا قدرت خودش را در همه جا می تواند بروز دهد.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 26:09

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی