display result search
منو
ماه محرم و عظمت کربلا

ماه محرم و عظمت کربلا

  • 1 تعداد قطعات
  • 30 دقیقه مدت قطعه
  • 118 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام سید حسین حسینی قمی با موضوع «ماه محرم و عظمت کربلا»، سال 1391

عده ای از کربلا، به دیدن یکی از مراجع آمده بودند و ایشان به آنها فرمود: وقتی به کربلا برگشتید به زیارت سیدالشهدا بروید . روایت داریم: هیچ فرشته ی مقرب و نبی مرسلی نیست مگر اینکه می خواهد برای زیارت سید الشهدا، از خدا اجازه بگیرد.
علامه امینی می فرمودند: بخاطر عظمت کربلا و نقشی که درتاریخ داشت، باید پنج تن درکربلا حضور پیدا می کردند، هر کدام از پنج تن که نبودند نماینده ای در کربلا داشتند. نماینده ی پیامبرعلی اکبر بود،نماینده حضرت علی قمر بنی هاشم بود، نماینده امام حسن(ع) حضرت قاسم بود و نماینده ی حضرت زهرا(س) زینب کبری بود. پس عظمت این حادثه خیلی بزرگ بوده است.
مرحوم آیت الله عبدالهادی شیرازی وقتی می خواستند نماز بخوانند قبل از تکبیرة الحرام نماز، یک سلام به حضرت اباعبدالله می دادند. شاگردان علت را سوال کردند و ایشان فرمودند: من در مورد این کارم روایت خاصی ندیدم ولی چون دین و نمازم را از سیدالشهدا دارم، نمی توانم بدون سلام بر اباعبدالله نمازم را آغاز کنم .
ما باید تمام این ده روز را وقف سیدالشهدا کنیم یعنی تمام ساعات در مجلس عزاداری شرکت کنیم. ما نباید برای امام حسین(ع) کم بگذاریم زیرا امام حسین(ع) برای ما کم نگذاشت . مرحوم علامه امینی می فرمودند: حسین آنچه داشت در راه خدا داد و خدا آنچه دارد به امام حسین(ع) می دهد. پس ما هرچه داریم برای امام حسین(ع) بدهیم. شهید بابایی اول محرم، خدمت امام رسیدند و از امام مرخصی گرفتند زیرا نذر کرده بودند که اگر در تهران بودند در مجلس اهل بیت شرکت کنند و در آنجا چای بدهند و کفش ها را جفت کنند. امام به ایشان گفتند که من به شرطی به تو مرخصی می دهم که مرا در ثواب این کارت شریک کنی . پس هر کاری در این دهه ی بدست مان می آید انجام دهیم . علامه طباطبایی دوازده سال نجف بودند و هیچ وقت درس را تعطیل نمی کردند و فقط عاشورا و تاسوعا را تعطیل می کردند. و می فرمودند که من در سال اولی که در نجف بودم، در روز عاشورا درس را تعطیل نکردم و ناراحتی چشمی گرفتم و از آن سال به بعد، این دو روز را تعطیل کردم . در زیارت امام حسین(ع) می خوانیم که خداوند به عوض شهادت امام حسین(ع) به او چند چیز عطا کرده است، یکی اینکه تربتش شفا است و دعا در زیر قبه ی اش مستجاب است . خوردن خاک حرام است ولی خوردن خاک قبرامام حسین(ع) شفا است. علامه شوشتری می فرمود: هر کجا خیمه ی عزای امام حسین(ع)برپا شد، آنجا قبه ی امام حسین(ع) است و دعا، زیر آن مستجاب است . مداحی در محضر آیت الله میلانی می خواندند که ای خاک کربلای تو مُهر نماز من، مهر تو را به مهر سلیمان نمی دهم، ایشان گریه می کردند و می فرمودند: مُهر نماز من نه اصل نماز من . کسانی که در این روزها در مجالس امام حسین (ع) خدمت می کنند بدانند که این خدمات گم نمی شود. فردی خودش را به زحمت به کربلا رسانده بود و خودش را به صحن امام حسین(ع) رساند و به حرم نگاه کرد و گفت: یا اباعبدالله، من اینجا را با زحمت پیدا کردم معلوم نیست که در صحرای محشر شما را پیدا کنم، در قیامت شما آقایی کنید و مرا پیدا کنید. کسانی که در این مجالس دنبال امام حسین(ع) می گردند، این جمله را به امام بگویند. پس مجالس را از روز اول شروع کنید و کم نگذارید و هرچه داریم برای مجالس عزا بدهیم.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 30:19

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی